Foto: SVT

Stora evenemang stoppas efter coronabeskedet

Uppdaterad
Publicerad

Skandinaviens största bilmässa Elmia Custom Motorshow tvingas ställa in sin mässa i påsk. Anledningen är regeringens besked att inga evenemang för mer än 500 personer ska hållas.

Motormässan brukar locka mellan 70-80 000 besökare. Men nu beslutar man att ställa in den. Fredrik Sjöqvist, säkerhetsansvarig för Elmia Custom Show, säger att det inte kommer bli någon mässa i år.

– Den här mässan kan inte senareläggas, eftersom det är en inför-säsongsmässa och vi vet inte hur det kommer se ut om en månad eller två, säger han och fortsätter:

Coronaviruset i Jönköping

– Det är otroligt tråkigt med tanke på hur många som kämpat med att bygga sina bilar för att få visa upp dem, men hälsan måste gå först, säger Sjöqvist.

Även Produktionsmässan på Elmia i maj flyttas fram ett år. Mindre mässor och event med mindre än 500 personer kommer att hållas som vanligt.

Se bildspel från förra årets motormässa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jönköping

Mer i ämnet