Visa alla (2)

Stroken förändrade Ackos liv

Publicerad

Efter flera år i politikens hetluft kom ett rejält bakslag för kristdemokraten Acko Ankarberg Johansson. Bara två dagar efter valet drabbades hon av en stroke som förändrade hennes liv totalt.

Vi träffar henne utanför stadshuset i Huskvarna en gråmulen förmiddag. Vid en första anblick ser hon ut som vanligt. Men när hon berättar om den dagen för fem månader sedan blir hon förändrad.

– Det var som en jordbävning i huvudet, men jag insåg ganska snabbt att det inte var runt omkring mig utan att det var inuti huvudet allt var löst, säger hon.

I klippet ovan berättar hon om stroken och hur det förändrade hennes liv.

Foto: SVT

Acko Ankaberg började som fritidspolitiker i Jönköping 1986. Tretton år senare blev hon kommunalråd i Jönköping. Hon har sedan dess haft flera tunga poster. Hon har varit ledamot i Ansvarskommittén och hon utsågs 2010 av regeringen till styrelseordförande för Trafikverket samma år som hon även blev partisekreterare för Kristdemokraterna, en post som hon nu har lämnat.

Efter stroken är Acko nu tillbaka på jobbet som riksdagsledamot.

I våra sändningar klockan 18.33 kan ni se ett längre reportage med Acko Ankarberg Johansson om livet efter stroken och hennes fortsatta arbete i rksdagsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fredagsporträttet

Mer i ämnet