Studenter på högskolan i Jönköping samlar in pengar till Musikhjälpen

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen stängde ett gäng med studenter in sig i glasburen på Jönköpings högskoleområde för att sända radio i 24 timmar. Målet är att samla in runt 80 000 kronor till Musikhjälpen som just nu sänds på Sveriges radio och SVT. Efter 24 timmar hade studenterna lyckats samla in 63 860 kronor.

Under den dygnslånga sändningen kommer det att anordnas flera aktiviteter där både studentföreningar på högskolan och externa aktörer kommer att bidra. Det är studentradiostationen Radio K som sänder och klockan tio på tisdagen klev de tolv personerna som ska sända in i buren.

– Vi gör det för att hjälpa Musikhjälpen och att minska barnarbetet i världen, säger Hannah Ostrander på Radio K.

Samlade in mer än föregående år

– Förra året samlade vi in drygt 60 000 kronor, så vi hoppas få in mer i år, för vi har gjort det mycket större. Vi hoppas på få in 80 000 kronor kanske.

Studenterna lyckades samla in 63 860 kronor inom loppet av 24 timmar.

– Bössan kommer vara öppen tills slutet av veckan, så detta kan fortfarande ändras, säger Oliver Eriksson, ordförande i Radio K, till SVT Nyheter under onsdagseftermiddagen.

Årets tema: En värld utan barnarbete

Sedan år 2008 har Sveriges radio varje år arrangerat Musikhjälpen. I år gör man det i Norrköping med programledarna Brita Zackari, Oscar Zia och Anis Don Demina.

Årets tema är ”för en värld utan barnarbete”, vad tycker du om det temat?

– Jag tycker att det är ett väldigt viktigt tema som det inte har pratats om så mycket. Och det känns som att alla inte har riktig koll vad barnarbete egentligen är, var det sker och vad barnen faktiskt gör, säger Hannah Ostrander.

Musikhjälpen sänds i SVT. Klicka här för att följa sändningarna.

I klippet ovan hör Hannah Ostrander berätta mer om insamlingen som pågår i Jönköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.