Andreas Sturesson (KD), kommunalråd i Jönköping

”Taffligt och osmakligt”

Uppdaterad
Publicerad

”Jag kan inte tänka mig att Jesus röstat för den individualisering som alliansen står för” säger en av de politiker Smålandsnytt pratat med.

Simon Johansson är SSU-are i Jönköping. Han var inte förvarnad om förbundets kampanj som går ut på att Jesus skulle ha röstat Socialdemokraterna om han kunnat.

– Jag är själv troende och har definitivt inga problem med påståendet att Jesus skulle röstat med S om han haft möjlighet, säger han.

Kyrkovalet 2013

– Jag kan inte tänka mig att han skulle röstat för den individualisering som alliansen står för, säger Simon Johansson.

”Gynnar inte kyrkovalet”

Kristdemokraternas kommunalråd i Jönköping Andreas Sturesson tycker däremot att SSU-kampanjen är tafflig och att det är löjeväckande och osmakligt att använda Jesus i partipolitiska sammanhang.

– Jag tror inte att det gynnar ”det glömda valet”, snarare tvärtom, säger han till Jönköpingsnytt.

Debatt på sociala medier

Twitter och andra sociala medier är ämnet hett.

”Först klagar folk på att nomineringsgrupperna inte nämner Gud och Jesus. Sen kommer ”Sossejesus” och alla att få panik”, är en av kommentarerna på Twitter.

”Sossejesus är bara sjukt, får bara bild på Jesus i valkampanj och Judas som viskar ”Frälsningen är skit men nu har vi baxat den ända hit”” är en annan Twitterreaktion. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kyrkovalet 2013

Mer i ämnet