Godståget körde på ett föremål på rälsen. Tågen försenades hela kvällen på grund av ett omfattande saneringsarbete. Foto: Tobias Marbenius

Tåg körde på föremål vid Flisby – orsakade stora förseningar

Uppdaterad
Publicerad

Ett godståg körde under torsdagen på ett föremål på rälsen i höjd med Flisby. Tåget började läcka transformatorolja och saneringsarbetet orsakade förseningar, bland annat på sträckan Stockholm-Malmö. Först under fredagsmorgonen kan tågen rulla normalt igen.

Händelsen inträffade mellan Aneby och Nässjö vid 17-tiden, och påverkade bland annat SJ-tågen. Enligt polisen spårade tåget aldrig ur och det finns inga rapporter om att någon ska ha skadats.

– Det var en hydraultank som gick sönder och orsakade ett större läckage, säger Johan Ragnar, inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköping.

Räddningstjänst och Trafikverket fanns på plats under kvällen för att undersöka läckagets omfattning. Arbetet orsakade förseningar, men vid 19-tiden hade efterföljande tåg börjat rulla sakta fram på sträckan. Även ersättningsbussar sattes in för den lokala trafiken.

Polisen uppger att man ska undersöka orsaken till att föremålet låg på rälsen.

– Vi har ingen information om vad det var, säger Johan Ragnar till SVT.

Enligt SJ kunde deras tåg ta sig förbi platsen i krypfart under kvällen.

– Våra snabbtåg rullar nu, men med förseningar, sade Stefan Holmlund vid SJ:s pressjour vid 20.30-tiden.

Foto: Tobias Marbenius

Under fredagsmorgonen går tågen enligt plan igen enligt SJ:s pressjour.

– Sedan klockan ett natten mellan torsdag och fredag har våra tåg kunnat rulla på som vanligt igen, säger Stefan Holmlund till SVT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer