Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Tarja Wallinder vad leverantören sa när de inte levererade hennes paket. Foto: Irma Hellman/SVT

Tarjas hemleverans kom inte fram till Habo – hittades i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

I och med e-handelns tillväxt har flera nya leverantörer och leveransalternativ etablerat sig på marknaden. Det ställer krav att leveranserna kommer fram ordentligt men det kan bli problem på vägen. En av dem som råkade ut för det är Habobon Tarja Wallinder.

Tarja Wallinder beställde en japansk kockkniv till sin man i födelsedagspresent. Det snabbaste alternativet e-handeln erbjöd var hemleverans via en leverantör som hon använt tidigare så hon kände sig trygg med det. Leveransen erbjöds dessutom gratis. Några dagar senare körde pickupen in på gatan i Habo men körde senare därifrån, utan att leverera paketet.

– Jag tänkte ”jaha vad konstigt”, säger Tarja Wallinder.

Sms från främling

Fyra timmar senare får hon ett sms från en främling som hittat hennes paket i en park i Jönköping.

– Jag är bara jättetacksam att tjejen som hittade paketet tog hand om det. Tänk om det paketet hade hamnade i fel händer, säger Tarja Wallinder.

”Jag tycker det är skandal”

Sedan började en lång chattkonversation med leverantören. Enligt Tarja Wallinder kom de med bristfälliga lösningar och ville boka en tid med tjejen för att kunna leverera paketet tillbaka till Habo. Det hela slutade med att tjejen erbjöd sig att svänga förbi och lämna paketet i Habo på väg till Hjo några dagar senare.

– Jag tycker det är skandal att en tredje part som inte ens har med min leverans att göra ska bli inblandad, säger Tarja Wallinder.

Det är statistiskt sett ovanligt att hemleveranser försvinner. SVT Nyheter har pratat med flera leverantörer och enligt Postnord reklameras 0, 02 procent av paketeten som saknade. I vissa fall återfinns paketen senare i hanteringen.

I klippet berättar Tarja Wallinder vad leverantören sa när de inte levererade hennes paket.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer