Mattias Tedenby och Markus Ljungh lämnar HV71. Foto: TT/arkivbild

Tedenby och Ljungh lämnar HV71

Uppdaterad
Publicerad

Markus Ljungh och Mattias Tedenby lämnar HV71. På tisdagen meddelade de sportchefen Johan Hult om att de lämnar klubben för spel utomlands.

Både Mattias Tedenby och Markus Ljungh har aktiverat de klausulerna i sina kontrakt där de har rätt att köpas ut senast den 15 maj.

Mattias Tedenby kom till HV71 som U16-spelare och har fram tills i dag spelat över 400 matcher i herrlaget och vunnit två SM-guld.

– Det är naturligtvis ledsamt att lämna HV71 som jag känner så mycket för. Jag har haft många fina år i HV71 och alltid älskat att spela inför alla fantastiska fans, men nu har jag nu fått en chans om att spela utomlands och den chansen vill jag inte missa, säger Tedenby i ett pressmedelande från HV71.

Mister två duktiga spelare

– Det är tråkigt att vi blir av med två duktiga hockeyspelare och två härliga killar. Vi går inte lottlösa ur detta utan blir ekonomiskt kompenserade för båda spelarna och har en plan för hur vi ska gå vidare och ersätta dem, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

I och med veckans presentation av Emil Johansson är backsidan klar och Hults fokus ligger nu på att förstärka forwardssidan.

– Detta innebär att vi har tre forwardsplatser att fylla. Både Mattias och Markus var spelare som var ledande i laget och det ska också deras ersättare att vara, säger Johan Hult.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.