Önerud långtidsskadad – Thörnberg gör comeback i HV71

Uppdaterad
Publicerad

HV71 lånar in guldhjälten Martin Thörnberg från division 1-laget HC Dalen. Anledningen är att laget måste ersätta skadade spelare. Simon Önerud tvingas till operation efter en smäll på handen.

I matchen mot Vita hästen under onsdagskvällen blev HV71 både Taylor Matson och Simon Örnerud skadade.  Önerud fick en smäll mot handen. han spelade klart matchen men efter undersökningar idag står det klart att han tvingas till operation och missar därmed en del av säsongen.

-Simon fick en smäll mot handen. Dagens undersökningar visar att han har ådragit sig en ledbandsskada i tummen. Tyvärr blir det nu operation för Simon och konvalescensen är 2–3 månader, säger HV71:s läkare Jonas Kalman till klubbens hemsida.

Det är oklart hur länge Taylor Matson kommer att vara borta.

Thörnberg tillbaka

Skadorna gör att HV-ledningen nu har ringt in en av HV71:s allra största profiler, Martin Thörnberg till vardags i Dalen.

Martin Thörnberg gör nu, om än tillfälligt, comeback i HV-tröjan och lånas in. Han ansluter till laget idag och kommer att spela i dubbelmötet med Kristianstad till att börja med.

HC Dalen blev ju klara för Allettan under onsdagen och har nu ett längre uppehåll innan serien inleds 5:e december.

Har gjort nästan 600 matcher i HV

Martin Thörnberg har fyra SM-guld med HV71 och har spelat 588 matcher för klubben. I mars 2020 fick han besked om att hans kontrakt inte förnyades. Ett drygt halvår senare debuterade han för HC Dalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.