Kvinnan döms i Jönköpings tingsrätt Foto: TT

Toanödig kvinna körde i 140 på 40-väg

Publicerad

En kvinna i 20-årsåldern döms i Jönköpings tingsrätt för vårdslöshet i trafik sedan hon kört i 140 kilometer i timmen på 40-väg. Orsaken var att hon snabbt behövde komma fram till en toalett.

Det var i somras som en civil polisbil blev omkörd av en bilist i Värnamo. Polispatrullen följde efter kvinnan i en hastighet som nådde 140 kilometer i timmen, 100 kilometer i timmen över hastighetsgränsen.

I förhör har kvinnan sagt att hon lider av ett sjukdomstillstånd som gör att hon akut kan behöva uppsöka toaletten, vilket skedde den aktuella sommardagen.

Körde mot stormarknadens toaletter

”Hon fick känningar, när hon kommit ett stycke hemifrån och ökade farten, för att så fort som möjligt komma fram till stormarknaden och dess toaletter”, står det i domen.

Men tingsrätten menar att kvinnan hade flera andra handlingssätt som hon hade kunnat välja, till exempel att vända hem vilket hade varit en kortare väg än att fortsätta mot stormarknaden. Det fanns även flera andra affärer och även bensinstationer längs med vägen, skriver tingsrätten i domen.

Kvinnan döms att betala 3 000 kronor i dagsböter för vårdslöshet i trafik.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer