Under torsdagsförmiddagen fortsatte polisen att jobba med sin tekniska undersökning av platsen. Foto: Sandra Wennergren/SVT

Uppgift: Tonåring ska ha erkänt att han tänt på föremål

Uppdaterad
Publicerad

En tonåring häktades under fredagen förra veckan av Eksjö tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mord och grov mordbrand. Pojken misstänks ligga bakom branden i ett hus i Anneberg, i brandresterna hittades en kvinna död.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska han nu ha erkänt att han har tänt på ett föremål.

Kvinnan, som tros ha dött i branden, hade samma dag som branden bröt ut larmat polisen och berättat att hon trakasserats av ett gäng ungdomar.

Enligt åklagaren är det fastställt att den nu häktade tonåringen och två andra ungdomar hade varit vid kvinnans hus under dagen. De tre greps under tisdagen förra veckan och anhölls. Två släpptes dock på fri fot sedan misstankarna mot dem försvagats. De är fortfarande misstänkta i utredningen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska tonåringen nu ha erkänt omständigheter kring dådet. Enligt tidningen ska han i förhör berättat att han tagit sig in i huset och tänt eld på ett föremål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordbrand Anneberg

Mer i ämnet