Lastbilsförare död efter trafikolycka på E4 söder om Klevshult

Uppdaterad
Publicerad

Den lastbilschaufför som körde in i vajerräcket på E4 i höjd med Klevshult på tisdagseftermiddagen har avlidit av sina skador, enligt polisen. Föraren är hemmahörande i ett annat EU-land.

Det har varit långa köer på E4 söder om Klevshult mellan Värnamo och Skillingaryd under tisdagskvällen efter att lastbilen körde igenom mittvajerräcket från södergående till norrgående fil. Föraren av lastbilen fick föras till sjukhus med mycket allvarliga skador men hans liv gick inte att rädda. 

Under kvällen har det varit långa köer och precis efter olyckan stod trafiken helt still på E4 och trafiken leddes om via väg 846.

– Det är totaltstopp i norrgående riktning och ett körfält i södergående riktning är öppet men det går väldigt sakta, säger inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköping till SVT strax efter klockan 17.

Trafiken leds om

Olyckan inträffade vid 16.30-tiden på tisdagen. Enligt räddningstjänsten kommer räddningsarbetat ta lång tid.

– Bärgning är på väg men det kommer nog att ta någon timme, säger räddningstjänstens inre befäl.

Enligt trafikverket ska vägen vara helt öppen igen vid 20-tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.