Trafikproblem vid snöfallet – stopp på E4 flera timmar

Uppdaterad
Publicerad

En olycka mellan lastbil och personbil på E4 orsakade på förmiddagen problem i trafiken. Trafiken norrut på E4 påverkades under flera timmar inatt när flera långtradare fick problem under snöfallet.

En lastbil ska ha kört in i en personbil bakifrån. Olyckan inträffade vid 9.30-tiden och påverkade trafiken på E4 mellan trafikplats Ljungarum och trafikplats Ryhov i Jönköping. Inga personer skadades i samband med händelsen. Vid kvart i elva var bilen bärgad och trafiken flöt på som vanligt igen.

Strax efter 10.30 fick en lastbil motorhaveri på väg 31 mellan Jönköping och Nässjö i södergående riktning. Bärgningsarbetet i samband med haveriet stötte på problem när lastbilen började läcka diesel, den fick därför stå still på väg 40 i höjd med Bogla.

Stopp under natten

Inatt blev flera långtradare stående i snöfallet i norrgående fil, vid Gränna på E4 och annan trafik kom inte förbi. Trafiken fick ledas om på gamla riksettan, men efter ett tag hände samma sak där.

Senare under natten hände samma sak på E4 längre söder ut. Den norrgående trafiken i höjd med Vaggeryd blev stillastående under ett tag där.

Det var även stora trafikproblem på väg 133 från Gränna till Tranås där lastbilar blockerar mellan Bjällebäck och Örserum.

Olyckor på morgonen

På riksväg 26 vid Ryd påverkades trafiken också på morgonen. En lastbil stod snett där och det var svårt att komma förbi.

Det har även inträffat en del olyckor med personbilar på mindre vägar under natten och morgonen men ingen person ska ha skadats allvarligt vid någon av olyckorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.