• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Trafikskolorna märker en minskning av kunder sedan de senaste restriktionerna infördes. Foto: Fredrik Weibull/SVT

Färre tar körkort i coronatider

Publicerad

Sedan de nya coronarestriktionerna kom har trafikskolor i länet märkt en minskning av antalet elever som tar körkort. Nu ska de ta till nya åtgärder för att vända trenden.

När de nya allmänna råden kom i november fick trafikskolorna ställa om. I stället för 16 personer vid teorilektioner fick de minska ner till sju elever plus en lärare. Men de nya råden har även gjort att färre elever kommer till körskolorna, enligt Niclas Bohman som är trafikskolechef i Vetlanda.

Niclas Bohman, chef för trafikskolan Bohmans i Vetlanda. Foto: Fredrik Weibull/ SVT
Corona Jönköping

Kan tvingas permittera

– Fram till det här sista nu, när det ändrat till max åtta deltagare har de flesta trafikskolorna, som jag känner till, gått bra. Men nu efter de senaste restriktionerna märker vi av att det börjar plana ut och gå neråt i stället, säger han.

Vad tänker du om det?

– Man har ju anställda och man vill ju behålla dem. Risken är ju att vi får permittera i framtiden om vi inte får in kunder, säger han.

I videoklippet berättar Niclas Bohman hur de kommer att arbeta framöver för att vända trenden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet