Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör reporter Ebba Öberg efter tingsrättsförhandlingen i Eksjö. Där fyra personer är misstänkta för mord och grov mordbrand. Foto: Ebba Öberg

Fyra män häktade efter mord och mordbrand i Tranås

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer som misstänks ligga bakom branden i en lägenhet i Tranås där en man i 20-årsåldern hittades död har under fredagen häktats i Eksjö tingsrätt.

Männen är på sannolika skäl misstänkta för mord och grov mordbrand. Samtliga nekar till brott.

En man i 45-årsåldern, en i 35-årsåldern samt en yngre man i 20-årsåldern häktades under förmiddagen. De är samtliga hemmahörande i Tranås och är sedan tidigare kända av polisen. De äldre männen har flera gånger dömts för narkotikabrott och misshandel medan den yngre har dömts för ringa narkotikabrott.

Misstänkt mord Tranås

Fjärde man greps under torsdagen

Ytterligare en man, i 35 -årsåldern hemmahörande i Vätterbygden, som varit anhållen i sin frånvaro greps under torsdagskvällen. Även han är känd av polisen sedan tidigare och har ett långt brottsregister med bland annat narkotikabrott, misshandel och vapenbrott.

– Det gick väldigt fort säger åklagare Heléne Thomasson till SVT.

Utredningen fortsätter nu med fler förhör, polisen söker även eventuella vittnen.

Åklagaren: ”Känner varandra”

Det var på tisdagsmorgonen som larm om brand i ett flerfamiljshus i centrala Tranås kom. När räddningstjänsten kom fram brann det med öppna lågor och räddningstjänsten gick in med rökdykare. En ung man anträffades inne i bostaden som avled av sina skador.

– Offret och de misstänkta är inte obekanta för varandra, men jag kan inte gå in närmare på det än så,  menar åklagare Heléne Thomasson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ser du bilder från branden där en ung man dog. Foto: Jan G Franzén

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord Tranås

Mer i ämnet