Foto: SVT

Två konsulter i Mullsjö för 200 000 i månaden

Uppdaterad
Publicerad

Mullsjö kommun tvingas ta in konsulter för tusen kronor i timmen eftersom det saknas en skolchef och en utvecklingschef för skolorna.

– Det är klart att det är inte roligt, det är sådant som vi måste lösa, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Katarina Karlsson (S) till Jönköpingsposten.

Kommunen håller på att rekrytera en ny skolchef och avvaktar något med ny utvecklingschef. Men i väntan på att det är klart tas konsulterna in för en timkostnad på 1 000 kronor i timmen. Konsulterna beskrivs som erfarna skolledare.

Mullsjö

Enligt P4 Jönköping, som var först med att berätta om konsultinköpen, så kommer konsulterna att arbeta 60 procent från och med augusti med en timkostnad på 1 000 kronor var. Detta blir en månatlig kostnad för konsulterna på 200 000 kronor.

-Vi måste ha någon för verksamheten, det finns en hel del arbete som måste göras. Det här anser vi vara nödvändigt och vi hoppas att det inte ska vara alltför långvarigt, säger Katarina Karlsson (S) till Jönköpingsposten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mullsjö

Mer i ämnet