Bilbränder, sprängd bil och öppen droghandel. Nu väljer ungdomsverksamheten Underground att pausa sin verksamhet. Foto: Mattias Landström/Nyhetswebben

Underground pausar sin verksamhet

Uppdaterad
Publicerad

Ungdomsorganisationen Underground på Råslätt i Jönköping väljer nu att pausa sin verksamhet fram till och med den 31 januari. Orsaken är den senaste tidens oroligheter som gör det omöjligt att bedriva verksamheten.

Nyligen fick Underground sin bil vandaliserad och boende i området har vid upprepade tillfällen slagit larm om att något måste göras åt det som de menar är en eskalering av misstänkt kriminell verksamhet där bland annat droger säljs öppet.

Kritik har även riktats mot att polisen är för lite på Råslätt.

– Droghandeln har eskalerat och vi kan inte längre bedriva en verksamhet som känns säker, säger Håkan Karlsson, ordförande för Underground.

Bättre dialog

Medarbetare, styrelse och Råslätts församlingsgemenskap ska nu diskutera om och hur verksamheten ska bedrivas framåt. I slutet på januari hoppas organisationen fattat beslut.

– Vi behöver få till en bättre dialog med polis, socialtjänst och andra aktörer, säger Håkan Karlsson.

Så här såg det ut när SVT Nyheter Jönköping besökte Råslätt i samband med explosionen. Peter Magnusson sa då till SVT Nyheter Jönköping att han var övertygad om att hans utspel i media var orsaken till att bilen vandaliserats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.