Linus Leinonen Grahn, kommunikationsansvarig för JIK säger att de som många andra drabbats hårt av coronakrisen att de nu gör allt de kan för att få in pengar till klubben. Foto: Linda Mathillas/SVT

Jönköpings innebandyklubb: ”Uppemot 40 procent av vår inkomst försvann”

Uppdaterad
Publicerad

Många föreningar blöder just nu ekonomiskt till följd av coronakrisen. Jönköpings innebandyklubb, JIK, tvingades på kort varsel ställa in den stora ungdomsturneringen Fair Play Cup vilket är en av klubbens stora inkomstkällor.

– Vi räknar med att uppemot 40 procent av vår inkomst försvann där och då, säger Linus Leinonen Grahn, kommunikationsansvarig för JIK.

Nu hoppas de får del av regeringens kompensationsstöd ,men Riksidrottsförbundet och RF-Sisu Småland har redan aviserat att stödet på 500 miljoner kronor till idrottsföreningar i hela landet inte är tillräckligt.

Corona Jönköping

– Alla kommer inte bli nöjda för man kommer inte få full kompensation. Stödet från oss, idrotten, staten och kommunerna kommer vara jätteviktigt framöver, säger Rickard Strandberg, distriktsidrottschef på RF-SISU Småland.

De utesluter inte att många föreningar kan komma att behöva höja tränings- och medlemsavgifterna i framtiden.

Hör i klippet ovan bland annat om hur JIK resonerar om det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet