Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Simon Thern återvänder nu till moderklubben IFK Värnamo. Nyheten kom bara fem dagar innan den allsvenska premiären. Foto: SVT/Gustaf Söderström

Klart: Simon Thern återvänder till IFK Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

Mittfältaren Simon Thern vänder hem från Göteborg och är klar för IFK Värnamo. Thern  presenterades på en presskonferens i Värnamos klubbhus ikväll. Han skriver nu kontrakt på tre år.

I klippet: Hör hur Simon Thern ser på förväntningarna när han nu återvänder till IFK Värnamo.

Simon Thern har Värnamo som moderklubb och kommer närmast från två år i IFK Göteborg, han har tidigare haft stora framgångar även för bland annat Helsingborg och Malmö.

Thern lämnade IFK Värnamo 2010 då de tog steget upp i Superettan, nu gör de sitt andra år i allsvenskan.

IFK Värnamo möter IFK Göteborg, som Thern just lämnade, i den allsvenska premiären på söndag. Simon Thern kommer dock inte att vara med i truppen då.

Nöjd sportchef

– Det är många i den här föreningen som har velat ha hem Simon och som har arbetat för det under en väldigt lång period. Därför känns det såklart otroligt bra att vi nu har lyckats ro den här affären i hamn. Jag tror vi kan räkna med en extremt motiverad fotbollsspelare och jag tror att vi fortfarande inte har sett den bästa versionen av Simon Thern, säger sportchefen Enes Ahmetovic.

Simon är son till Jonas Thern som förra året var assisterande tränare i IFK Värnamo men som i år har en roll som talangscout i föreningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.