Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Rosenlundsbadet kommer att ta emot färre besökare på grund av coronapandemin. Foto: SVT

Utomhusbaden hålls öppna – med färre besökare

Uppdaterad
Publicerad
Det finns idag inga särskilda restriktioner för utomhusbaden på grund av coronapandemin. Men i Jönköpings kommun har man valt att anpassa sin verksamhet för att minska risken för smittspridning.

Utomhusbaden i kommunen kommer inte ta emot lika många besökare som tidigare år, allt för att kunna hålla avstånd. Hur många besökare som tillåts på de olika baden är beroende av hur stor yta bassängerna upptar.

– Vi utgår ifrån att våra besökare kommer hit för att bada. Vår personal har ett säkerhetsarbete och de kan inte lägga fokus på att räkna antalet personer som är i bassängerna även om kringytorna skulle kunna svälja många fler, säger Zophie Vilppala Edvinsson, enhetschef på Rosenlundsbadet.

Inga solstolar erbjuds

Rosenlundsbadet kommer att ta emot ungefär 100 personer, Kumlabybadet 50 personer och Brunstorpsbadet 250 personer. Attarpsbadet i Bankeryd är stängt hela sommaren på grund av en renovering som stannat upp, vilket SVT tidigare berättat om.

För att minska kontaktytorna kommer anläggningarna inte heller att erbjuda solstolar. De kommer även öka städtillfällena.

– Vi vill ha en trygg anläggning utan att känna att det finns överhängande risk för skada, säger Zophie Vilppala Edvinsson.

På Forshedabadet i Värnamo kommun, som drivs av en stiftelse, kommer de också att begränsa antalet besökare i sommar. Badet har också satt upp makeringar i omklädningsrummen så att besökare ska få vägledning för att inte komma för nära varandra.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet