Foto: Arkivbild SVT

Vakter på gymnasium kan förhindra drogförsäljning

Uppdaterad
Publicerad

Just nu utreds hur försäljning av narkotika och problemen med obehöriga som tar sig in på gymnasieskolor i Jönköpings kommun ska förhindras. Vakter kan vara en lösning.

Enligt uppgifter till Jönköpings-Posten är det främst på Per Brahe-gymnasiet som det har förekommit hot mot elever och knarkförsäljning. Bengt Regné (M) ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden säger till tidningen att problemen tas på stort allvar.

– Vi tar signalerna på allvar och vill att förvaltningen skyndsamt utreder detta. Behövs det mer pengar så är vi beredda att göra omdisponeringar inom vår internbudget.

Men Bengt Regné vill inte bekräfta vilken skola det rör sig om eftersom han inte vill peka ut någon. På frågan om vem som ska avvisa de obehöriga personerna säger han:

– Det ska inte vara pedagoger, receptionister, vaktmästare eller skolmåltidspersonal, utan det ska vara personal med utbildning att avvisa folk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.