Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Willy Neumann (V) kandiderar nu till EU och svarar på tre viktiga frågor inför valet på söndag. Foto: Vänsterpartiet / SVT Arkiv

Vänsterpartiets planer för EU

Uppdaterad
Publicerad

Försvars- och säkerhetsfrågorna är något som Willy Neumann (V) brinner för. Han kandiderar nu till EU och svarar på tre viktiga frågor inför valet på söndag.

Vänsterpartiet är sist ut i SVT:s presentation av de politiker från Jönköpings län som ligger högst upp respektive partiers EU-lista.

Högst upp på Vänsterpartiets EU-lista står föredetta partiledaren Jonas Sjöstedt samt Hanna Gedin. Länets representant hittar vi på plats 28, Willy Neumann från Jönköping.

Han har varit aktiv inom vänsterrörelsen i många år och även arbetat fackligt. Han är före detta byggnadsarbetare och marknadschef, men är numera pensionär. Han sitter med i partiets distriktsstyrelse och är nämndeman i Region Jönköping.

Neumann är också engagerad i gruvfrågan och jobbar aktivt för att det inte ska bli en gruva i Norra Kärr utanför Gränna.

EU-valet i Jönköpings län

I klippet ovan berättar han varför.

Här kan du läsa mer om kandidaten i SVTs valkompass

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se en längre studiointervju med Willy Neumann (V) Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EU-valet i Jönköpings län

Mer i ämnet