Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Liberalernas partisekreterare Jakob Olofsgård från Jönköping kandiderar till EU-parlamentet. I klippet tar han upp en av partiets hjärtefrågor: skärmtid för barn. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Så vill Jakob Olofsgård(L) från Jönköping att EU ska utvecklas

Uppdaterad
Publicerad

Jakob Olofsgård från Jönköping är nytillträdd partisekreterare i Liberalerna. Han ligger på en tionde plats på listan över kandidater till EU-parlamentet.

SVT Nyheter Jönköping träffar de lokala kandidaterna som ligger högst på respektive partis lista inför EU-valet den 9 juni. Idag är det Jakob Olofsgård från Jönköping.

Olofsgård arbetade som pastor i Equmeniakyrkan i Jönköping innan han valde en politisk karriär. Sedan 2021 har han en riksdagsplats då han tog över Emma Carlsson Löfdahls plats då hon blev politisk vilde. Han är ledamot i civilutskottet och socialutskottet och sedan april partiets partisekreterare..

EU-valet i Jönköpings län

Högst på Liberalernas lista återfinns Karin Karlsbro och Anna Maria Corazza Bildt, medan Olofsgård ligger på en 10:e plats. Att han skulle ta sig in i parlamentet ses som osannolikt då partiet efter 2019 års val enbart har ett mandat.

Partiet behöver göra ett bra EU-val för att behålla sitt mandat. Mer om detta i klippet ovan.

Läs en presentation av kandidaten i SVT:s valkompass här.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jakob Olofsgård (L) kandiderar till EU-parlamentet. I en längre intervju intervjuas han i SVT Nyheterna Jönköping, bland annat om en av partiets hjärtefrågor. Skärmtid för barn. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EU-valet i Jönköpings län

Mer i ämnet