Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vilka är EU:s tre största utmaningar? Se vad Mats Green (M) tycker i klippet. Foto: Axel Adolfsson/pressbild

Största utmaningarna för EU enligt Mats Green (M)

Uppdaterad
Publicerad

Riksdagsledamoten Mats Green (M) från Huskvarna kandiderar till EU-parlamentet och ligger på plats nio på moderaternas lista. Han ser flera utmaningar för EU framöver och vill själv driva frågan om en minskning av vargstammen.

SVT Nyheter Jönköping tar temperaturen på de lokala kandidaterna som ligger högst på respektive partiers lista inför EU-valet den 9 juni.

Mats Green är född i Huskvarna och sitter i riksdagen för Jönköpings län. Han sitter i Moderaternas partistyrelse och är energipolitisk- och näringspolitisk talesperson. Nu kandiderar han till EU-parlamentet och återfinns på plats nio. Moderaterna har idag fyra mandat i parlamentet.

EU-valet i Jönköpings län

I klippet ovan ser du vilka utmaningar Green anser att EU står inför.

Läs en presentation av kandidaten i SVT:s valkompass här.

För Mats Green är vargfrågan en av de viktigaste frågorna. Han vill se en minskning av antalet vargar till 100 stycken i Sverige, detta för att skydda tamdjur. Se mer om det i en längre studiointervju nedan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här kan du se ett längre klipp med den den moderate EU-kandidaten Mats Green från Huskvarna om vargfrågan och skogsbruk. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EU-valet i Jönköpings län

Mer i ämnet