Två flickor skadades allvarligt i skidbacken i Sävsjö lördagen den 19 november och en före detta vårdanställd misstänks ha spridit sekretessbelagda uppgifter om olyckan. Foto: SVT/Frida Lindhe

Vårdanställd spred sekretessuppgifter på Flashback – polisanmäls av Region Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

En tidigare anställd i Region Jönköpings län misstänks ha spridit sekretessbelagda uppgifter på internetforumet Flashback. Nu polisanmäls personen för brott mot tystnadsplikten.

Uppgifterna som personen misstänks ha spridit handlar om de två tonårsflickor som fördes till sjukhus efter en olycka i slalombacken i Sävsjö i november, rapporterar Smålands dagblad. Den misstänkta personen har erkänt att hen skrev texten på internet.

Namnen på de båda ungdomarna har emellertid inte röjts i inlägget.

Livshotande skador

Det var lördagen den 19 november som larmet kom om att de båda tonåringarna skadats illa i skidbacken. Den ena flickan hade livshotande skador, medan den andra var allvarligt skadad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.