Foto: Fredrik Weibull

Vetlanda kommun varnar för fågelskit

Uppdaterad
Publicerad

Många är de bilister som fått sina bilar nedskitna av fåglar under träden i Delfinparken i Vetlanda. Nu har kommunen satt upp skyltar som varnar för kajornas toalettvanor.

I träden i Delfinparken är det många fåglar i träden, framförallt kajor. Många bilister som parkerat bilen där en stund har fått en obehaglig överraskning när de återkommer. Bilar nedkletade med fågelbajs har varit ett återkommande problem där.

Kommunen har nu satt upp skyltar på platsen för att varna bilister för att parkera där, framförallt nattetid.

”Obs! Vi vill uppmärksamma er på att ni inte bör parkera under träden kvälls- och nattetid på grund av att fåglar tillhåll i träden och de skitar ner!”, står det på skyltarna som satts upp.

Misslyckade åtgärder

– Kajorna kan ju inte läsa, vi har försökt skjuta och skrämma dem på olika sätt, men kajorna sätter sig var de vill, säger Pär-Olov Högstedt på tekniska kontoret.

Kommunen har anlitat jägare för att skjuta av kajor, men har trots detta inte kommit tillrätta med problemet.

– Det är ett riktigt skitproblem, kommunen får ta skiten här, säger Pär-Olov Högstedt och skrattar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.