Victor Johansson från Jönköpings Simsällskap har blivit uttagen till OS i Tokyo. Foto: TT

Victor Johansson klar för OS – trots tuffa året

Uppdaterad
Publicerad

Victor Johansson är en av 138 svenskar som nu är klar för OS i Tokyo. Detta trotts att han för ett halvår sedan vårdades på sjukhus med respirator.

Victor Johansson från Nässjö som tävlar för Jönköpings Simsällskap är uttagen till OS via framtidskriterier och ska simma 800 och 1500 meter.

– Det är helt fantastisk, det hade jag inte räknat med. Jag var helt skakig när beskedet skulle släppas, det är en dröm verkligen, säger Victor Johansson efter beskedet.

OS 2021 Jönköpings län

Vårdades med respirator

Under 2020 drabbades Victor Johansson av covid-19. Efter det tränade han så hårt att han fick testosteronbrist och i december tvingades han söka vård för halsinfektion. Det blev så akut att han lades in på intensivvårdsavdelningen och hamnade i respirator. 

– Jag låg i respirator, jag är 22 år gammal, jag ska inte ligga i respirator. Jag var dödssjuk. Hade vi inte haft den sjukvård som vi har, så hade jag inte varit vid liv, sade Victor Johansson till SVT Sport i april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS 2021 Jönköpings län

Mer i ämnet