Trots stabiliseringen är det fortsatt tuffa tider för näringslivet. Hör näringslivschef Sven Rydberg berätta mer i klippet. Foto: Kristin Renulf / SVT

Viss stabilisering för utsatta branscher i Jönköpings näringsliv

Uppdaterad
Publicerad

De branscher som först drabbades hårt av coronavirusets följder i Jönköping har nu stabiliserats något. Det uppgav kommunens näringslivschef under en presskonferens på onsdagen.

Det gäller branscher inom restaurang, caféer, hotell och viss del av detaljhandeln.

– Man har anpassat sig väl till den nya situationen och fått möjlighet att tänka nytt. Bland annat sälja utanför butikerna i stadskärnan på ett sätt som de inte gjort innan, säger Sven Rydell, näringslivschef Jönköpings kommun.

Corona Jönköping

Kommunen har även sedan några veckor tillbaka slopat avgifter för uteserveringar under hela året. Och i dagsläget har 74 företag och elva föreningar beviljats uppskov av kommunala avgifter eller hyror.

– Det är ett sätt för oss att skapa en annan kostnadsbild för de här verksamheterna samtidigt som det finns nya sätt att skapa intäkter. Det ska ge en bra effekt tror vi.

Men kan näringslivet pusta ut tillfälligt nu?

– Nej, det tror jag inte. Det här kommer fortsatt att vara väldigt jobbigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet