Thomas Agnevik, presstalesperson på Polismyndigheten menar att föräldrar måste ha koll på vad deras ungdomar gör. Foto: TT/SVT

Yngre har skjutit raketer mot andra – person fick hörselproblem

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har under natten till tisdag fått in flera samtal om höga smällar från platser i länet. De flesta samtalen har handlat om mindreåriga som kastat smällare och skjutit raketer på ett hänsynslöst sätt. En person som utsattes ska ha fått hörselproblem och ont i huvudet.

En av fyrverkerihändelserna inträffade i Mullsjö kommun där en person fick en smällare kastad på sig av en annan person som passerade förbi i en A-traktor, smällaren ska ha varit av kraftig art. Många samtal om händelser med fyrverkerier och smällare har inkommit till polisen under måndagskvällen och under natten till tisdag.

– Det är ett stort antal samtal gällande detta. Fyrverkerier och smällare är ett frekvent inslag i vår verksamhet just nu och allvarliga händelser med personskador kan komma att inträffa, säger Thomas Agnevik, presstalesperson på Polismyndigheten.

Fick problem med hörsel

Den utsatta personen i Mullsjö som fick en smällare kastad på sig fick problem med hörsel och ont i huvudet, problem som kvarstod en timme efter händelsen, något personen eventuellt kommer uppsöka sjukvård för, skriver polisen. Nu har en anmälan om misshandel upprättats och förhör har hållits med de inblandade som alla är ungdomar.

Polisen uppmanar föräldrar att ta ansvar

– Föräldrar måste ta sitt ansvar och att hålla koll på vad deras barn gör ute på kvällar och nätter, säger Agnevik skarpt. Polisen kommer i möjligaste mån att ingripa och förverka fyrverkerier som anträffas och som kan kopplas ihop med ett lagbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.