Ett stort polispådrag på Råslätt efter våldsbrottet. Foto: Linda Mathillas

Ytterligare en person misstänks för mordet på Råslätt

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en person misstänks för inblandning i dödskjutningen på Råslätt i Jönköping i maj, då en man i 40-årsåldern dödades strax intill en lekplats.

Det är P4 Jönköping som rapporterar att åklagaren har begärt att den nytillkomna misstänkte mannen ska få en försvarare. Men åklagaren vill inte i dagsläget kommentera på vilket sätt mannen som är i 40-årsåldern är misstänks för inblandad i dödskjutningen.

Ytterligare tre män är sedan tidigare skäligen misstänkta för mordet, vilket är den lägre misstankegraden. De satt häktade en vecka men släpptes senare eftersom det inte fanns tillräckliga bevis för att stärka misstankegraden.

Mordet på Råslätt

Skedde tidig kväll

Det var tidigt på torsdagskvällen den 14 maj som polisen fick larm om ett misstänkt våldsbrott vid en lekplats på Havsörnsgatan på Råslätt. En man i 40-årsåldern fördes med ambulans till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda utan han dog till följd av sina skador. Flera närboende som SVT talat med säger att de hört flera skott och sedan sett mannen ligga kraftigt blödande strax intill lekplatsen.

– Han blödde väldigt mycket, sa en granne dagen efter dådet.

SVT har tidigare pratat med flera personer, bland annat en släkting som bekräftar identiteten på offret. Det är en man från Jönköping som varit känd i kriminella kretsar. Mer om det i klippet nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Råslätt

Mer i ämnet