Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Inget brottsspår efter storbranden i Morjärv – 180 fordonsägare drabbade

Publicerad

Den omfattande garagebranden i Morjärv gjorde att 180 fordon, däribland husbilar och husvagnar, totalförstördes. Nu meddelar polisen att det inte finns någon misstanke om brott.

– Vi hittar varken brandorsak eller var den startade. Det är bara ett skal kvar av byggnaden, säger polisens förundersökningsledare Therese Linde.

Det var onsdagen den 31 mars som flera styrkor från räddningstjänsten ryckte ut till det eldhärjade garaget i Morjärv, Kalix kommun. Byggnaden var helt övertänd när de kom till brandplatsen och taket rasade in på byggnaden där närmare 200 fordon stod övervintrade.

Ingen person kom till skada och efter ett omfattande släckningsarbete fick räddningstjänsten bukt på situationen.

Inga bevis för brott

Polis larmades också ut till platsen och inledde en förundersökning gällande grov skadegörelse. Nu är den tekniska undersökningen klar.

– Det är bara ett skal kvar av byggnaden och några fordonskelett. I nuläget har vi inte något eller någon som gör att vi misstänker eller kan styrka brott, säger Therese Linde, förundersökningsledare i östra Norrbotten.

180 fordonsägare drabbade

Stor förödelse råder vid det nedbrunna garaget och i skrivande stund är det totalt 180 fordonsägare kopplade till polisanmälan.

– Det är en liten ort och väldigt många drabbade. Det handlar om materiella skador för mångmiljoner och det är sorgligt för alla inblandade, säger Linde och meddelar att ärendet kommer ligga kvar hos polisen även om brottspåret är avfärdat.

Se förödelsen efter storbranden här

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Storbranden i Morjärv

Mer i ämnet