Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den mordmisstänkte 20-åringen har en annan gångstil än den person som syns på övervakningsbilder efter att flyktbilen bränts upp. Det menar 20-åringens försvarare Viktor Banke. Hör mer i klippet. Foto: Polisen

Försvararen: Misstänkte mördaren och 20-åringen har olika gångstilar

Uppdaterad
Publicerad

Den person som syns på övervakningsbilder efter att flyktbilen brändes upp i Boden har en annan gångstil än den 20-åriga mordmisstänkte mannen. Det menar 20-åringens försvarare Viktor Banke som lagt fram material under rättegången som enligt honom visar att det handlar om två olika personer.

20-åringens försvarare Viktor Banke har analyserat och jämfört övervakningsbilder på hans klient och bilder på det som enligt åklagaren är gärningsmannen efter att flyktbilen bränts upp.

Gångstilen och en del av signalementen skiljer sig åt mellan personer och visar att det inte är samma person, menar Viktor Banke.

Dödsskjutningen i Luleå

– Det tycker jag framgår ganska tydligt av de här bilderna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åklagare Jonas Fjellström ger inte mycket för 20-åringens försvarare Viktor Bankes analys av gångstilar. Foto: Filip Hannu/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen i Luleå

Mer i ämnet