Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ser du bilder från Kalla Faktas avslöjande om Notvikenmordet och hör ”nyckelvittnet” och åklagare Jonas Fjellström. Foto: Kalla Fakta

Skydd för nyckelvittnet i Notvikenmordet drogs in – trots dödshot

Uppdaterad
Publicerad

TV4:s Kalla Fakta avslöjar nu att det så kallade nyckelvittnet i Notvikenmordet, trots dödshot från ett kriminellt gäng, fick sitt vittnesskydd indraget en och en halv månad innan hovrättsförhandlingen.

– Hans uppgifter har varit centrala, och det här är samhällets tack, säger åklagare Jonas Fjellström.

Förra sommaren sköts en 25-årig kvinna ihjäl vid stranden på Notviken i Luleå. En 20-årig man dömdes till 14 års fängelse för mord.

Nu avslöjar TV4:as Kalla Fakta att det så kallade nyckelvittnet, vars utpekande av skytten kom att bli avgörande i rättegången, trots dödshot fick sitt vittnesskydd indraget efter att ha blivit indragen i ett bedrägeri.

Dödsskjutningen i Luleå

– Signalerna är att du inte kan vara säker på att du har samhällets stöd, säger Jonas Fjellström som var åklagare i fallet.

Kalla Fakta har varit i kontakt med Polisens personskyddssektion i region Nord som inte vill svara på några frågor gällande ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen i Luleå

Mer i ämnet