Den 20-årige man som dömts till fängelse för mordet på en ung kvinna på Notviken i Luleå överklagar nu straffet till Högsta domstolen. Foto: SVT/Arkiv

Mordet på Notviken: Dömde 20-åringen överklagar

Uppdaterad
Publicerad

Den 20-årige man som pekats ut som skytt vid mordet på en 25-årig kvinna på Notviken i Luleå överklagar nu sitt 14-åriga fängelsestraff till Högsta domstolen. Det framgår av en kortfattad skrivelse som hans advokat Viktor Banke lämnat in i fallet.

Advokaten begär ytterligare några dagars respit  för att utveckla grunderna för överklagandet och begäran om prövningstillstånd i fallet.

Den dömda 20-åringen fortsätter att neka till brott och i överklagandet till Högsta domstolen framhåller advokat Banke att det inte är styrkt att hans klient begått de åtalade gärningarna och  Banke skriver vidare ”under alla omständigheter har han ådömts ett för strängt straff”.

Den var den  30 juli förra året som den unga kvinna hittades skjuten till döds vid stranden på Notviken. Åtta skott avlossades mot kvinnan och fem av skotten träffade henne i ansiktet, de övriga tre kvinnas överkropp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen i Luleå

Mer i ämnet