För sex år sedan flydde Frank Dallal Hedström från Syrien. I dag är han 21 år och driver två företag i Råneå samt har konsultuppdrag. Foto: Ulrika Wänkkö/SVT

Flydde som 15-åring i gummibåt – nu driver han två företag i Norrbotten

Publicerad

Frank Dallal Hedström är 21-åringen jobbar ständigt mot en hållbar integration. Sex år efter att han flydde Syrien med gummibåt driver han två företag i Norrbotten med målet att hjälpa andra invandrare till arbete.

När Frank Dalall Hedström var 15 år gammal flydde han Syrien och korsade medelhavet i gummibåt. Hans nya hem blev det lilla samhället Råneå i Norrbotten där han fick det stöd som hjälpte honom att komma tillbaka.

– Här mötte jag människor som stöttade mig när jag inte hade någonting och levde på 700 kronor i månaden, säger Frank Dallal Hedström.

Har konsultuppdrag i dag

I dag är han 21 år och driver två företag. Det hela började med ett UF-företag på gymnasiet i Luleå tillsammans med två kompisar som han sen utvecklade vidare med föreläsningar om integration och konsultuppdrag inom rekrytering.

– I höstas när pandemin satte stopp för föreläsningar kände jag att jag själv ville göra det jag tidigare föreläst om, säger Frank Dallal Hedström.

Hans nya företag blev ett bygg och städföretag där nyanlända och svenska hantverkare jobbar sida vid sida.

Hör Frank berätta mer i klippet ovan!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.