Adel Sahan och Mikael Joki ser stora fördelar i att de har olika bakgrund. Allt från byggnadstekniska frågor till kulturförståelse. Foto: Ulrika Wänkkö/SVT

Byggarbetsplats i Luleå river språkbarriärer – ger nyanlända chans i yrkeslivet

Publicerad

Syrien, Rumänien, Finland och Sverige. Det nystartade bygg- och stödföretaget i Luleå har anställt personal med olika bakgrund. Företagaren Frank Dallal Hedström gör det han önskar att andra gjorde oftare – ger invandrare med små språkkunskaper en chans in i yrkeslivet.

I höstas startade 21-årige Luleåkillen Frank Dallal Hedström, med bakgrund som ensamkommande flyktingbarn, sitt andra företag.

Han flydde själv från Syrien i gummibåt som 15-åring och målet är att ge nyanlända en chans att jobba sida vid sida med svenska kollegor.

– Alla jag anställer har kunskaper och har jobbat hela livet i sina yrken, säger Frank Dallal Hedström.

Följ med till arbetsplatsen i klippet ovan och hör hur kollegorna Hans Grönberg, Mikael Joki och Adel Sahan tycker att det fungerar!

Adel Sahan och Mikael Joki. Foto: Ulrika Wänkkö/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.