Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se tumultet i lägenheten då 33-åringen och hans flickvän misstänks råna kvinnan som senare mördades. Foto: Privat

Se tumultet i den mördade kvinnans lägenhet – månader innan mordet i Notviken

Uppdaterad
Publicerad

Den så kallade 33-åringen – som åtalas för medhjälp till mord på 25-åriga kvinnan i Notvikenmordet – är även anklagad för att ha rånat henne tillsammans med sin flickvän. En händelse som fångades på film.

Fyra månader innan mordet ska 33-åringen tillsammans med sin flickvän kommit hem till den 25-åriga kvinnan. På platsen ska de först ha diskuterat någonting, men enligt åtalet slutade det med en sönderslagen lägenhet och rån.

Ett köksbord rispades, vardagsrumsbordet sparkades sönder och en ruta krossades – och en tv togs ned från väggen.

Dödsskjutningen i Luleå

Filmades av “dörrklocka”

En viktig del av bevisningen för åklagaren utgörs av flera filmsekvenser. Den 25-åriga kvinnan hade nämligen en ringklocka med videokamera placerad vid fönstret.

”Fitthora, vet du det… för helvete. En gång till och jag hör mitt namn ur din mun, jag lovar”, säger 33-åringens flickvän till den 25-åriga kvinnan i videon från händelsen.

 ”Du ska dö”, säger 33-åringen i videosekvensen. 

Efter rånet hördes den 25-åriga kvinnan av polis och hon berättade att hon blivit utsatt för våld. Skadorna dokumenterades även av polis.

33-åringen: Mina saker

Den åtalade mannen och flickvännen menar båda att de tagit sina egna saker. Borden och tv:n ska ha tillhört flickvännen och 33-åringen menar att han aldrig la sin hand på den 25-åriga kvinnan.

Både 33-åringens och hans flickväns advokat yrkade på att åtalet ska ogillas.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen i Luleå

Mer i ämnet