Åklagaren yrkar på livstid: ”En avrättning på öppen gata”

Uppdaterad
Publicerad

Åklagarna yrkar livstidsfängelse för den 45-årige mannen som står åtalad misstänkt för mordet på en 19-åring utanför Max i slutet av oktober. Inget vapen har hittats men flera vittnen fanns på platsen – och åklagaren menar att vapnet fångats på övervakningskamera.

28 oktober sköts en 19-åring till döds utanför Max i Boden och hade föranletts av ett bråk inne på hamburgerestaurangen. Den åtalade 45-åringen ska efter bråket inne på restaurangen kört upp vid 19-åringen därefter ska ett skott gått av.

Inget vapen har hittats men åklagarna menar att det rör sig om en ombyggd häftpistol som 45-åringen ska ses bära på video från en övervakningskamera. Det är bland annat uppsökandet av 19-åringen och att det skedde så publikt som gör att åklagaren väljer att yrka på livstids fängelse för 45-åringen.

Dödsskjutning i Boden

– Det har framkommit försvårande omständigheter i det här fallet. Gärningen har karaktären av en avrättning på öppen gata, säger kammaråklagare Rickard Finnberg.

Mannens advokat, Malin Rådström, menar att det under rättegången inte gått att knyta något vapen till 45-åringen eller att det klarlagts vem som höll i vapnet när skottet gick av.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Boden

Mer i ämnet