Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Advokaten: Inget vapen kan knytas till 45-åringen Foto: SVT

Advokaten: Inget vapen kan knytas till 45-åringen

Publicerad

Inget vapen kan knytas till den 45-årige mannen som står åtalad för mord på en 19-åring utanför Max i Boden i slutet av oktober. Det menar advokaten Malin Rådström som försvarar den mordmisstänkte.

I dag avslutades rättegångsförhandlingarna och åklagarna yrkar på livstidsfängelse för mord för den 45-årige mannen. Inget vapen har hittats – men det fanns många vittnen på platsen som har hörts i rätten.

Försvaret: Inget vapen kopplas till 45-åringen

Och under slutpläderingen menade försvaret att inget vapen kan knytas till 45-åringen och att inget motsätter att det var 19-åringen som höll något i handen när han gick fram mot den åtalades bil.

– Utifrån det vi har sett och de beskrivningar som finns om händelseförloppet går det inte att sluta sig till vilket händelseförlopp som stämmer med verkligheten, säger advokaten Malin Rådström.

Försvaret pekade också på att inget vapen har hittats, ammunition eller något annat som kan kopplas till ett vapen hemma hos 46-åringen.

Slängde ut föremål under bilfärd

45-åringen har i rätten sagt att det var när 19-åringen kom fram till hans bil, öppnade dörren som han såg ett föremål komma mot honom som han då försökte trycka bort från sig som en smäll gick av. Mannen ska då ha dragit igen bildörren och åkt snabbt från platsen. Under färden ska han då ha sett ett föremål ligga på på golvet vid förarplatsen och han slängt ut det under färden på väg hem.

Hör advokaten Malin Rådström kommentera åklagarens utredning och vittnens iakttagelser i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsskjutning i Boden

Mer i ämnet