Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du åklagare Jonas Fjellsrtöms första ord till media efter att domen kring det uppmärksammade Notvikenmordet föll. Foto: Polisens förundersökning/Filip Hannu, SVT

Åklagarens första ord om morddomen på Notviken

Publicerad

Tingsrätten gick på åklagarsidans linje och dömde ”skytten” till 14 års fängelse för mordet på kvinnan i stadsdelen Notviken i Luleå. Totalt sett gick rätten efter vad åklagarna yrkat på för tre av de fyra männen – och Jonas Fjellström kommer inte att överklaga.

Det blev hårda straff för de fyra män som åtalats för mordet på Notviken i Luleå då en kvinna sköts till döds med flera skott – ett på mycket nära håll.

Utöver skytten dömdes en 19-åring och en 33-åring för medhjälp till mord till sex respektive tolv års fängelse. Den enda som inte dömdes efter vad åklagarna yrkat var ”chauffören” som istället dömdes till tre års fängelse för grovt skyddande av brottsling.

– Jag har stor förståelse för tingsrättens resonemang så jag kommer själv inte att överklaga, säger åklagare Jonas Fjellström.

En kallblodig avrättning – måste klaras upp

Dagen efter dödsskjutningen kopplades Jonas Fjellström till fallet och chauffören misstänktes för inblandning redan då eftersom bilen som hittades brinnandes utanför Boden kunde knytas till honom.

Utredningen blev en av de största i Norrbottens historia och Fjellström medger att det tidigt fanns en känsla av att fallet måste klaras upp.

– Lite så måste jag medge att det var. En kallblodig avrättning av en ung kvinna på offentlig plats där det rör sig människor, naturligtvis känner man att det är en gärning som behöver klaras upp.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsskjutningen i Luleå

Mer i ämnet