Mikael Aaro lämnar sitt uppdrag som assisterande tränare i Karlskrona HK. Foto: TT

Åkte ur SHL – nu lämnar den norrbottniske tränaren

Uppdaterad
Publicerad

Piteåsonen Mikael Aaro har tackat nej till en förlängning som assisterande tränare i Karlskrona HK, han väljer istället att lämna klubben.

Karlskrona slutade på sistaplats i SHL och åkte ner till Hockeyallsvenskan. Då väljer Piteåbördige Mikael Aaro att inte förlänga sitt kontrakt med klubben. Samtidigt som KHK bryter samarbetet med sin målvaktstränare Anders Palm.

– Jag och Patric (Larsson, sportchef) har under lång tid pratat om en förlängning. Mitt beslut att tacka nej till en fortsättning i klubben har växt fram med tiden och det finns olika anledningar till mitt beslut. Det har varit två lärorika år med klubben i SHL. Det har varit lite” vin och vatten”, med det menar jag att vi varit serieledare till att ligga i botten, säger Mikael Aaro till Karlskronas webbsajt.

Han fortsätter:

– Personligen har åren varit mycket utvecklande för mig och jag har fått arbeta med det jag älskar. Mitt arbete med backarna som i flera fall varit meriterade med stor erfarenhet från SHL har varit otroligt givande. Se utveckling på spelare som blivit lite äldre och se yngre spelare växa med förtroende är härligt. Jag har inte bestämt något och kommer inte stressa fram något beslut vad jag ska göra, säger Aaro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.