Alexander Axberg hade sett fram emot sin första semester istället måste han nu börja söka nytt jobb efter beskedet att Gestamp HardTech i Luleå varslar över 200 personer.

Alexander blev befordrad och varslad samma månad

Publicerad

I går kom beskedet att Gestamp HardTech i Luleå varslar över 200 personer varav drygt 70 av dem är anställda av ett bemanningsföretag och en av dem är Alexander Axberg i Boden.

Nyblivne husägaren Alexander Axberg som jobbat tre år på Gestamp Hardtech via bemanningsföretag fick 1 april en ny mer ansvarskrävande arbetsuppgift och igår fick han veta att han inte kommer att få ha jobbet kvar.

– Jag hade ju sökt maskinägare och fick det och så tio dagar senare blir man varslad, så befordrad och varslad på samma månad.

”Blir tuffa månader”

Blev du och de övriga förvånade över beskedet att så många skulle få gå?

-  Först trodde vi att vi bara skulle få gå ner från femskift till treskift och att några skulle få gå men att det skulle bli så många trodde vi inte.

Vad betyder det här för dig personligen?

– Ja, det blir några tuffa månader, söka jobb för fullt och kanske ringa banken och be om amorteringsfria månader eller lägga om några lån.

Söka jobb istället för semester

Hur tycker du att företaget har skött det här?

– Från Gestamp HardTechs sida tycker jag att man har skött det som man ska. Egentligen är det inte så mycket man kan säga, bara allmänt om det här svammlet med bemanningsbranschen att man har jobb fast man egentligen inte har det och att man kan blir sparkad när som helst.

Så det är ingen trevlig sommar som du ser framför dig?

– Nej absolut inte med tanke på att det skulle bli min första semester men nu får jag söka jobb istället.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer