Regionrådet Maria Stenberg (S) säger att Region Norrbotten ska stötta Luleå kommun efter det stora varslet vid Gestamp HardTech.

Efter storvarslet: Region Norrbotten ska hjälpa till

Publicerad

Region Norrbotten ska ställa upp med resurser och kompetens för att hjälpa Luleå kommun efter beskedet att 211 personer varslas från Gestamp HardTech.

– Vi noterar att bolaget väljer att kvarstå med deras utvecklingskompetens, något som stärker oss i vår övertygelse om att det nya inom framtidens fordonsindustri kommer att ha sitt ursprung i norra Sverige, säger regionstyrelsens ordförande Maria Stenberg (S).

I ett pressmeddelande poängterar Region Norrbotten att man, trots dagens varsel, tror på den norrbottniska industrins potential.

Analys och stöttning

”Kompetensen inom lätta konstruktioner utvecklas ständigt i länet och det är en utveckling som Region Norrbotten stöttar och fortsatt kommer att stödja. Region Norrbotten kommer tillsammans med Luleå kommun att analysera det uppkomna läget och utifrån den analysen stötta kommunen i deras fortsatta agerande”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gestamp HardTech i Luleå varslar

Mer i ämnet