Per Jonsson Öhlin, marknadschef Lapland Resort. Foto: SVT

Allt fler väljer att tälta i fjällen

Uppdaterad
Publicerad

I det fina vackra vädret är det fler som har tältat längs Kungsleden och vid fjällanläggningarna än tidigare år.

Beläggningen på anläggningarna i fjällen har legat på ungefär samma nivå som de senaste åren, enligt rapporterna från anläggningarna i Kirunafjällen. Däremot har fler valt att tälta längs Kungsleden och vid fjällanläggningarna.

– Sommaren har varit fantastiskt fin och antalet gäster under juli har varit oförändrat jämfört med tidigare år säger Per Jonsson Öhlin marknadschef på Lapland Resort.

Tältning vanligare

Även i Abisko turiststation har antalet gäster varit i nivå med föregående år, det har varit ett litet tapp på boendet i anläggningen men antalet tältare har ökat.

Längs Kungsleden är det fler som har tältat i det fina vädret. Kebnekaise fjällstation som har haft en enorm ökning av fjällturister de senaste åren har haft lika mycket folk som tidigare, men även där har fler bott i tält och det har betytt mindre tryck på fjällstationen.

Närmare naturen

Campingen i Björkliden har haft en bra beläggning under sommaren.

– Vi har märkt att det är fler som har campat både med tält och husbil, det har varit en stor andel utländska turister här i Björkliden säger Per Jonsson Öhlin marknadschef på Lapland Resort.

– Det är en vacker natur här och vi har valt att bo i tält för då kommer man närmare naturen än om man bor i stugor eller husbilar säger Michel Dipper från Nederländerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.