Hör Älvsbyns kommunalråd, Tomas Egmark (S), om hur han ser på året där problem efter problem radades upp. Foto: Jonathan Ferm/SVT

Älvsbyns kommunalråd hårt prövad – hade ”skitår” redan i somras

Uppdaterad
Publicerad

Vissa har haft ett skitår. Andra har haft ett skitår med stort S. Älvsbyns kommunalråd Tomas Egmark (S) blev hårt prövad under 2020 när han tvingades hantera en rad olika händelser.

– Det har varit prövningars år. Förutom den totala samhällspandemin har vi haft en utnyttjning av bärplockare och så katastrofbranden på Polarbröd, säger kommunalrådet Tomas Egmark (S).

Den 27 augusti sa Egmark till SVT Nyheter Norrbotten att hans framtidstro vacklar och att det sannerligen varit ett skitår. Detta var bara några dagar efter den svåra branden på brödfabriken i Älvsbyn, som var Älvsbyns största privata arbetsgivare.

”Skitåret” 2020 i Norrbotten

Efter branden har tolv arbetstillfällen kommit tillbaka till kommunen, samtidigt som en del valt att pendla till Polarbröds fabrik i Bredbyn i Västernorrland. Polarbröd har hela tiden uppgett att de jobbar hårt för att bygga upp en ny fabrik i Älvsbyn.

I videon ovan kan du höra hur Tomas Egmark (S) själv känner kring 2020 och varför han vägrar vara negativ.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

”Skitåret” 2020 i Norrbotten

Mer i ämnet