Fabriken i Älvsbyn förstördes av en kraftig brand den 23 augusti. Med hjälp av andra bagerier ska Polarbröd ändå kunna säkra stora delar av produktionen. Foto: SVT

Trots branden – Polarbröds produktion räddas

Uppdaterad
Publicerad

För tio dagar sedan brann 70 procent av Polarbröds produktion upp, men älvsbyföretaget ser ut att räddas av andra bagerier som nu ställer upp.

– Det ser bättre ut än väntat, säger vd Anders E Johansson.

Den häftiga branden förstörde det stora bageriet i Älvsbyn och 70 procent av koncernens produktion brann upp.

Men en utökad produktion vid enheten i Bredbyn och hjälpinsatser från bland annat bageriet i Omne har förändrat bilden helt och hållet.

Branden på Polarbröd i Älvsbyn

90 procents kapacitet

Så trots att 58 visstidsanställda fått gå och 131 kollektivanställda varslats om uppsägning så finns det ljus i mörkret.

– Vi jobbar brett och försöker maxa kapaciteten och produktionen i bland annat Bredbyn. Jag tror att vi kan komma upp i 80 till 90 procent av den kapacitet vi hade för bara tio dagar sedan om det här går väl.

– Det arbetet har gått mycket snabbare än vad jag hade vågat hoppas på. Det är många där ute som vill hjälpa till och det ser bra ut, jag är mycket förhoppningsfull, säger Anders E Johansson, vd för Polarbröd i Älvsbyn. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden på Polarbröd i Älvsbyn

Mer i ämnet