Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ser du bilder från invigningen av nya brödfabriken i Älvsbyn. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Efter storbranden: Kronprinsessan invigde nya brödfabriken i Älvsbyn

Uppdaterad
Publicerad

Vid den förödande branden på Polarbröd i augusti 2020 var det många Älvsbybor som förlorade sin arbetsplats, men under tisdagen invigdes brödföretagets nya anläggning. Kronprinsessparet var på plats för att delta i invigningen.

Under den formella invigningen avtäckde Kronprinsessan Polarbrödsskylten som nästan var det enda som klarade sig i den omfattande branden.

När Polarbröds fabrik i Älvsbyn brann ner blev det en chock för hela samhället och 245 anställda undrade länge vad som skulle hända med deras försörjning och många andra människor på orten blev drabbade på olika sätt.

Branden på Polarbröd i Älvsbyn

Jobben tillbaka

Kommunalrådet grät över förlusten och dåvarande statsminister Stefan Lövfen (S) kom på besök och lovade att regeringen skulle hjälpa till.

Brödbageriets vd, Karin Bodin, var i sin tur mycket snabbt med att tala om att verksamheten skulle byggas upp igen i Älvsbyn.

Kommer fler att återanställas?

– Det är tanken naturligtvis. Att vi ska fortsätta växa och anställa fler, säger vd Karin Bodin.

Industrietableringar lockar Kronprinsessparet

Invigningen i Älvsbyn är en del i Kronprinsessparets resa i Norrbotten. De besöker länet för att ta del av de olika industrietableirngar som sker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden på Polarbröd i Älvsbyn

Mer i ämnet