Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Jimmy Hägglund hur det är att vara tillbaka och arbeta i bageriet i Älvsbyn efter att ha jobbpendlat mer än 40 mil från hemorten. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Nu får Jimmy baka bröd hemma i Älvsbyn igen

Uppdaterad
Publicerad

När Jimmy Hägglund fick chansen att jobbpendla till Polarbröds bageri i Bredbyn, som ligger mer än 40 mil från hemorten, tackade han ja, trots att hade han sin flickvän och deras nyfödda barn hemma i Älvsbyn.

När bageriet i Älvsbyn brann ner blev många av med jobbet, men Jimmy Hägglund som arbetat 20 år på brödföretaget fick erbjudande om att pendla och jobba i Bredbyn väster om Örnsköldsvik i väntan på att fabriken i Älvsbyn skulle byggas upp på nytt.

– Det har varit jobbigt att pendla och vara borta från familjen så jag är väldigt glad att vara tillbaka igen, säger han nöjt.

Branden på Polarbröd i Älvsbyn

Saknar gamla arbetskamrater

Även Jimmy Hägglunds sambo jobbade på bageriet i Älvsbyn men hon var föräldraledig när Polarbröd brann ner till grunden. I dag jobbar hon inte kvar på bageriet utan har bytt bransch och jobbar med annat. Många andra av Jimmy Hägglunds arbetskamrater är inte heller kvar på brödföretaget.

– Det är roligt att vara tillbaka här i Älvsbyn men tråkigt att man har tappat arbetskamrater när man har varit här i över tjugo år.

Jimmy Hägglund har nu fått lära sig de nya maskinerna.

– Det är mycket som är nytt i den nya fabriken och mer teknisk avancerad. Det är en utmaning i sig att få allt att fungera som det ska, säger Jimmy Hägglund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden på Polarbröd i Älvsbyn

Mer i ämnet