Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du Polarbröds vd Karin Bodin som är stolt och glad över att man har kommit så långt efter den ödesdigra fabriksbranden i augusti 2020. Foto: Jimmy Bäckström, SVT/Anders Alm, TT

Efter branden – nu doftar Älvsbyn nybakat Polarbröd igen

Uppdaterad
Publicerad

Efter den omfattande branden 2020 fanns det knappt något kvar av fabriken i Älvsbyn. Men nu har Polarbröd rest sig igen och i veckan slår de på stora trumman och börjar släppa produkter till butikerna.

Den 23 augusti 2020 hände det som inte fick hända då Polarbrödsfabriken i Älvsbyn började brinna. Dagen efter fanns bara resterna av bageriet kvar.

Många anställda miste sina jobb den dagen men nu – ett och ett halvt år senare – står en ny toppmodern fabrik på plats igen.

Branden på Polarbröd i Älvsbyn

– Det känns jätteroligt att stå här igen och känna doften av bröd som bakats i Älvsbyn. Vi satte spaden i jorden i januari 2021 och den första kakan åkte ut genom ugnen redan i oktober samma år, säger Karin Bodin, vd på Polarbröd.

Kommit långt på kort tid

Efter att ha trimmat in alla detaljer är verksamheten i full drift och det populära brödet har så smått börjat komma ut till butikerna. Det kommer att släppas ytterligare produkter med cirka 2-3 veckors mellanrum så kunderna hinner uppfatta att de är tillbaka.

– Vi har nu den första etappen på bageriet klar och kommer nu att planera för vidare etapper. Vi är jätteglada att vi kommit så här långt på så kort tid, säger Karin Bodin.

”Har varit tungt – men är så stolt i dag”

Målsättningen är att alla produkterna ska vara tillbaka i butikerna igen under 2022.

– Det har varit en så tung period efter branden. Men jag är så glad och stolt i dag, säger Karin Bodin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden på Polarbröd i Älvsbyn

Mer i ämnet