Berina Delic är en av arton personer som fått nytt jobb i Bredbyn efter Älvsbybranden. Foto: Micke Nyberg/SVT & Grafik/SVT.

Berina flyttar 40 mil för jobb på bageriet i Västernorrland

Uppdaterad
Publicerad

Bageriarbetaren Berina Delic är en av de arton utvalda som ska jobba i Polarbröds fabrik i Bredbyn, mer än 40 mil från Älvsbyn.

– Det brann i hjärtat tidigare, men nu är jag glad, säger hon.

Berina Delic är en av de 131 kollektivanställda som varslats om uppsägning efter den omfattande branden vid Polarbröds fabrik för drygt månad sedan, men hon har redan fått ett nytt jobb på koncernens fabrik i Bredbyn, utanför Örnsköldsvik.

Hon börjar på det nya jobbet i slutet av nästa vecka.

Branden på Polarbröd i Älvsbyn

Ska veckopendla

– Jag är laddad och längtar efter att åka och träffa mina nya arbetskompisar. Det brann i mitt hjärta när bageriet i Älvsbyn förtördes i lågorna, men nu är jag lycklig igen. Jag ska veckopendla till det nya jobbet och vi är några som kommer att samåka med en bil som arbetsgivaren står för. Det här ska bli roligt, säger Berina Delic.

Men hennes mål är ändå att återvända till hemorten och ett nytt bageri.

– Jag vill inte lämna Älvsbyn, det är mitt hem. Men jag ställer gärna upp så att företaget kan fortsätta att köra ut bröd till affärerna och kunderna. Det viktigaste för mig är att ha ett jobb, säger hon.

Hör Berina Delic berätta om sina känslor inför det nya jobbet i klippet ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden på Polarbröd i Älvsbyn

Mer i ämnet