Den mansom suttit anhållen för apoteksrånet på Storheden i Luleå är nu häktad. Foto: Viktor Lundmark/SVT

Apoteksrånaren i Luleå häktad – åklagaren hoppfull om snabbt åtal

Uppdaterad
Publicerad

Den man som suttit anhållen misstänkt för rån på ett apotek på Storheden i lördags är häktad. Åklagaren yrkade på att risken för fortsatt brottslighet på fri fot var stor och tingsätten gick på den linjen.

Det var i lördags som den misstänkte mannen ska ha rånat ett apotek inne i en matvarubutik. Mannen greps och anhölls ungefär ett dygn senare och under onsdagen var det häktningsförhandling vid Luleå Tingrätt.

Kammaråklagare Kristin Andersson begärde mannen häktad på den starkare misstankegraden, sannolika skäl, och fick gehör i rätten.

– Utredningen har kommit långt och det mesta av polisarbetet är klart. Min förhoppning är att åtal ska kunna väckas inom 14 dagar, säger hon till SVT.

Mannen ska ha kommit över narkotikaklassade preparat i samband med rånet. 35-åringen medger de faktiska omständigheterna men anser att det handlar om stöld och hot snarare än rån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.